Αφροδιτη και Αρης, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Αφροδιτη και Αρης, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.883
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Λαδοτυπία υψηλής ποιότητας. Πίνακες ζωγραφικής, αντίγραφα, ανάγλυφα λάδια, τρίπτυχα σε καμβά για το σαλόνι η την κρεβατοκάμαρα σας, μοντέρνοι και κλασσικοί. Προσιτές τιμές. Η πλούσια θεματολογία σε πίνακες, κάνει την Artivity να ξεχωρίζει, καθώς σίγουρα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε τον πίνακα που ταιριάζει στον δικό σας χώρο.

Άρης και Αφροδίτη c.1483
Η σκηνή απεικονίζει την Αφροδίτη να παρατηρεί τον σύζυγο της Άρη, ο οποίος κοιμάται βαθιά. Η εικονογραφία είναι παρμένη από τον Λουκιανό και ο πίνακας αν λάβουμε υπόψιν τις διαστάσεις (69 x 173cm) και το σχήμα του (τέμπερα σε ξύλο), πολύ πιθανόν να προοριζόταν για ξύλινο έπιπλο. Η παρουσία μιας σφηκοφωλιάς πίσω από τον Άρη έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι ο πίνακας προοριζόταν για μέλος της οικογένειας Vespucci (λογοπαίγνιο με το όνομα VespucciVespa = σφήκα).
Ο πίνακας ερμηνεύτηκε ως αλληγορία της συζυγικής ζωής, στο πλαίσιο της οποίας ο έρωτας (η Αφροδίτη) δαμάζει το πολεμικό πνεύμα (Άρη). Η σύνθεση βασίζεται στην επιτυχημένη αντίθεση των δυο προσώπων: η θεά είναι ντυμένη κι καλοχτενισμένη με τις πτυχές του φορέματος της να πέφτουν απαλά, όπως και οι μπούκλες των μαλλιών της. Αντίθετα ο θεός του πολέμου, αποδίδεται γυμνός και ρωμαλέος. Ανάμεσα στους δυο συζύγους, σάτυροι παίζουν με τα όπλα του Άρη, όπως του περιγράφει ο Λουκιανός στου Διαλόγους. Η στάση και των δύο θεών προέρχεται πιθανότατα από μια αρχαία σαρκοφάγο στην οποία απεικονιζόταν ο Βάκχος και η Αριάδνη σε ανάλογη στάση. Αν ερμηνεύσουμε τον πίνακα με βάση τον Νεοπλατωνισμό, θα αναγνωρίσουμε στη μορφή της Αφροδίτης τη Humanitas που κυριαρχεί πάνω στην ωμή δύναμη.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές