Ιριδες, Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Ιριδες, Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.790
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Λαδοτυπία υψηλής ποιότητας. Πινακες μοντερνοι για τον αγαπημένο χώρο σας. Ψηφιακή εκτύπωση υψηλής ποιότητας. Η πλούσια θεματολογία σε πίνακες, κάνει την Artivity να ξεχωρίζει, καθώς σίγουρα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε τον πίνακα που ταιριάζει στον δικό σας χώρο.

Ίριδες 1889
Ο Βαν Γκογκ αφιέρωσε στις ίριδες που υπήρχαν στο φρενοκομείο του Saint Remy μια σειρά από πίνακες, που συγκαταλέγονται στους ομορφότερους της καλλιτεχνικής του παραγωγής. Τα φυτά έχουν τοποθετηθεί σε πρώτο πλάνο. Ο θεατής βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται ο ορίζοντας και ο θεατής «βυθίζεται» στο θέμα. Αν και φαινομενικά η σύνθεση φαίνεται χαώδης, παρόλα αυτά είναι οργανωμένη ως προς τους όγκους και τα χρώματα. Το γεμάτο τμήμα του πίνακα στα δεξιά με τις πολλές ίριδες, αντισταθμίζεται από το μικρό κομμάτι που καταλαμβάνει το γρασίδι πάνω δεξιά και από την περιοχή γυμνού εδάφους κοκκινωπού χρώματος στην αντίθετη πλευρά. Το ίδιο κόκκινο χρώμα επαναλαμβάνεται στα λουλούδια που βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο. Όλα μεταξύ τους λειτουργούν ως εξισορροπητικά στοιχεία.
Ο παρών πίνακας έχει επιρροές από την ιαπωνική τέχνη με έντονο τον διακοσμητικό χαρακτήρα. Η ζωγραφική επιφάνεια διασχίζεται διαγώνια από τις ίριδες και στην όλη σύνθεση κυριαρχεί ο εκλεπτυσμένος συνδυασμός του φωτεινού πράσινου των λογχωτών φύλλων και του έντονου μπλε των λουλουδιών. Ο ζωγράφος, γεμίζει ολόκληρη την επιφάνεια του πίνακα, η άκρη του οποίου «κόβει» ένα μέρος των εικονιζόμενων στοιχείων που βγαίνουν «έξω από το πλάνο». Το μαύρο περίγραμμα που περιβάλλει τα πέταλα και τους μίσχους, δίνει την εντύπωση ταπετσαρίας.
Οι Ίριδες ήταν ένα από τα ελάχιστα έργα του Βαν Γκογκ που εκτέθηκαν ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Ζωγράφος


Νέες παραλαβές


Art by Nikos Costantareas