Βεράντα καφενείου τη νύχτα (place du Forum, Αρλ), Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Βεράντα καφενείου τη νύχτα (place du Forum, Αρλ), Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.678
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Μέσο όρο: 5 (1 γνώμη)

 


Artivity

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο γραφείο σας. Πίνακες ζωγραφικής για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας σε προσιτές τιμές. Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε τους πίνακες στην διάσταση, την τεχνοτροπία και την κατασκευή που σας ταιριάζει. Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα έργων τέχνης στην Ελλάδα.

Βεράντα καφενείου τη νύχτα (place du Forum, Αρλ) 1888
Ο πίνακας αυτός που αναπαριστά μια νυχτερινή σκηνή, συγκαταλέγεται στα διασημότερα έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος ζωγράφισε πολλές φορές το συγκεκριμένο καφενείο στο Αρλ από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Ο πίνακας αποκτά ζωντάνια και υποβλητικότητα χάρη στην προοπτική και στην αντίθεση ανάμεσα στις σκούρες επιφάνειες του ουρανού και κτηρίων από την μία, και το εκτυφλωτικό κίτρινο στο οποίο είναι λουσμένο το καφενείο που φωτίζεται από λάμπες από την άλλη. Ο θεατής μπαίνει μέσα στο σκηνικό καθώς έχει την αίσθηση ότι περπατά στο λιθόστρωτο δρόμο. Η σκούρα παραστάδα μιας πόρτας που διακόπτεται από την άκρη του πίνακα, κλείνει την εικόνα στα αριστερά, «εισάγοντας» την μακριά σκεπασμένη βεράντα του καφενείου, η οποία τονίζεται από τους λευκούς κύκλους των τραπεζιών που σχηματίζουν τρεις σειρές. Δεξιά, ο χώρος ανοίγει αποκαλύπτοντας τη γωνία ενός δρόμου, με κτήρια που διακρίνονται χάρη στις σκούρες σιλουέτες τους και τα φώτα των παραθύρων. Ένα παιχνίδι εσωτερικών αποχρώσεων χαρίζει αρμονία στη σύνθεση: το λευκοπράσινο των τραπεζιών του καφενείου, επαναλαμβάνεται στα ρούχα της μορφής που στέκεται στο κέντρο της βεράντας, ενώ η αντίθεση κίτρινου και μπλε, που κυριαρχεί στα κτήρια, εμφανίζεται ξανά στον έναστρο ουρανό. Ο Βίνσεντ ζωγραφίζει ορισμένες λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας ένα τόνο πάνω σε άλλον του ίδιου χρώματος όπως με τον κίτρινο φανοστάτη που διακρίνεται μπροστά από τους τοίχους του καφενείου. Η εικόνα συμπληρώνεται από ανθρώπους που κουβεντιάζουν στο δρόμο ή στα τραπεζάκια δίνοντας έτσι περισσότερη ζωντάνια στην σκηνή.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Ζωγράφος


Νέες παραλαβές


Art by Nikos Costantareas