Η Δημιουργία του Αδάμ, Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Η Δημιουργία του Αδάμ, Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.639
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Θέματα ζωγραφικής για το σαλόνι σας. Λαδοτυπία υψηλής ποιότητας. Μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Ταξιδεύουμε με την Artivity σε ένα υπέροχο κόσμο επιλογών. Εδώ θα βρείτε πίνακες ζωγραφικής, σε εκτύπωση υψηλών προδιαγραφών, μεγάλη γκάμα επιλογών και προσιτές τιμές.

Η Δημιουργία του Αδάμ c.1510
Νωπογραφία 280 x 570 εκ. Βατικανό, Ανάκτορα του Βατικανού, Καπέλα Σιξτίνα.
Η σκηνή αυτή, από τις πιο διάσημες στην ιστορία της τέχνης, έχει αναχθεί σε έμβλημα της εικαστικής τελειότητας που επιτυγχάνεται από την Ακμή της Αναγέννησης και έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές σε διάφορες παραλλαγές και διασκευές ακόμη και με χιουμοριστικό χαρακτήρα.
Η σκηνή αναπαριστά τη στιγμή που ο Θεός δημιουργεί τον πρώτο άνθρωπο ή καλύτερα τη στιγμή που εμφυσά τη θεϊκή ενέργεια. Όλη η σύνθεση δομείται σε διαγώνιους άξονες που τέμνονται και παραλληλίζονται, δημιουργώντας την αίσθηση της έλξης ανάμεσα στον Δημιουργό και τον Αδάμ. Ο Αδάμ απεικονίζεται γερμένος στο έδαφος, από το χώμα του οποίου τον έπλασε ο Θεός. Το σώμα του είναι άτονο. Το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι λυγίζουν για να ανασηκωθεί, το κεφάλι κλίνει δεξιά, ενώ το βλέμμα του ακολουθεί την πορεία του χεριού του, καθώς αυτό αναζητά το ζωογόνο θεϊκό άγγιγμα (τα δάχτυλα του Αδάμ, καταστράφηκαν από τη ρωγμή και ζωγραφίστηκαν εκ νέου από τον Carnevali). Ο Μιχαήλ Άγγελος απεικονίζει τον Αδάμ με υπερκόσμια ομορφιά και τέλεια σωματική συμμετρία, κατ εικόνα και ομοίωση του Θεού, όπως υπαγορεύει η Βίβλος. Η ομοιότητα ωστόσο δεν είναι με τον Πατέρα αλλά με τον Υιό, που δεν έχει ενσαρκωθεί ακόμα, αλλά υπάρχει ήδη εντός του Θεού. Η δημιουργία του Αδάμ είναι η δημιουργία του ανθρώπου, ο οποίος θα λυτρωθεί από το προπατορικό αμάρτημα, μονάχα με την έλευση του Ιησού, του νέου Αδάμ. Η έμφυση της θεϊκής πνοής θεωρείται ότι παραπέμπει επίσης στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα της Πεντηκοστής και με αυτήν την έννοια η σκηνή αποτελεί έμμεση αναφορά στο τριαδικό δόγμα. Ο Θεός πλησιάζει από την αντίθετη πλευρά, πλαισιωμένος από αγγέλους. Ανάμεσα τους διακρίνεται μια γυναικεία μορφή η Εύα (ή με άλλη ερμηνεία η Παναγία την οποία ο Θεός έχει ήδη επιλέξει προκειμένου να συλλάβει τον Λυτρωτή. Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, το παιδί που την αγκαλιάζει από το γόνατο είναι ο μικρός Ιησούς. Η στάση του Χριστού είναι ίδια με αυτή του Αδάμ, αλλά ανεστραμμένη, ενώ το άγγιγμα του δημιουργού του στον ώμο Του, θυμίζει την κίνηση του ιερέα όταν προσφέρει τη Θεία Ευχαριστία).

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Φυσικά. Εδώ στην artivity μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του ιδανικού σας κάδρου. Για να δείτε όλες τις δυνατές επιλογές, πατήστε στην επιλογή "Καμβάς" ή "Αφίσα" στο πάνω μέρος. Στην εργαλειοθήκη δεξιά της οθόνης στην καρτέλα "Διαστάσεις & επιλογή τύπου" και συγκεκριμένα στις “Διαστάσεις εκτύπωσης” επιλέγουμε Προσαρμοσμένες διαστάσεις, και ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί όπου μπορείτε να βάλετε τις δικές σας διαστάσεις. Η προσομείωση θα ακολουθήσει τις επιλογές σας, παραμορφώνοντας πιθανόν την εικόνα. Δεν υπάχει όμως λόγος ανησυχίας. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Το καλλιτεχνικό μας τμήμα, την εξετάζει, και σε περίπτωση που υπάρχει παραμόρφωση θέματος, σας φτιάχνει λεπτομερής προεπισκόπηση και σας το στέλνουμε να το δείτε ώστε να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας. Τίποτα δεν προχωράει αν πρώτα δεν ικανοποιηθείτε απόλυτα. *Υπάρχει η δυνατοητα κατόπιν συνεννόησης, να ζητήσετε διαστάσεις ακόμη και με δεκαδικό (πχ 55,4 Χ 67,2 εκ.)
Πλαϊνή εκτύπωση καμβά
Στον τελειωμένο πίνακα, η επιφάνεια η πλαϊνή, δηλαδή η εξωτερική περίμετρος του καμβά, είναι εκτυπωμένη, για αισθητικούς λόγους. Έτσι ολοκληρώνεται το φινίρισμα. Ο καμβάς σας πλέον μπορεί να αναρτηθεί ακόμη και χωρίς κορνίζα: Απευθείας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το κόστος συσκευασίας και αποστολής είναι 7 ευρώ (εντός Ελλάδος). Αφορά ολόκληρη παραγγελία, ακόμη κι αν περιέχει περισσότερα του ενός αντικείμενα. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να μεταβληθεί ελαφρά ανάλογα με το πλήθος των εμπορευμάτων και τον προορισμό. Ωστόσο για οτιδήποτε προκύψει σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων. Στόχος μας είναι να έχετε την πιο απροβλημάτιστη αλλά και οικονομική παραλαβή για τα προϊόντα σας. Σε περίπτωση που η παραγγελία σας τυγχάνει δωρεάν εξόδων αποστολής, λόγω προωθητικής ενέργειας, θα γίνει αυτόματη ενημέρωση στο καλάθι αγορών σας, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Η αποστολή γίνεται με ACS Courier. Σας ενημερώνουμε τη μέρα που το δέμα σας ξεκινάει από τα κεντρικά μας και σας δίνουμε και αριθμό ανίχνευσης δέματος (tracking number) με τον οποίο μπορείτε να βλέπετε την πλήρη πορεία. Η διάρκεια ταξιδιού της παραγγελίας για προορισμούς εντός Ελλάδας είναι συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το λογότυπο της εταιρείας μας (Artivity) ή συνεργαζόμενης εταιρείας (Bigstock) δεν θα υπάρχει στο τελικό αποτέλεσμα.
Ο χρόνος ολoκλήρωσης, κυμαίνεται από 4 έως 9 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το είδος της παραγγελίας. Οι εκτυπώσεις αφισών ολοκληρώνονται συνήθως σε 4 έως 5 εργάσιμες. Ο καμβάς σε 6 περίπου εργάσιμες αν δεν έχει βερνίκια και σε 7 έως 9 αν έχει και επξεργασία βερνικιών. Αυτό το διάστημα κρίνεται απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε τη σωστή ολοκλήρωση και ποιότητα των προϊόντων.
Ναι, εδώ στην Artivity μπορείτε να εκτυπώσετε την δική σας φωτογραφία με τις ίδιες δυνατότητες και επιλογές που βλέπετε στην σελίδα. Πατήστε “Αγαπημένα μου” κάτω από το καλάθι, και στην σελίδα που θα φορτώσει μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας. Εναλλακτικά, στείλτε μας την εικόνα στη διεύθυνση artivity.gr@gmail.com μαζί με τηλέφωνο επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε για λεπτομέρειες.
Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για κάθε διευκρίνιση.
  1. Μπορείτε να μας καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο (+30) 2615006631 ή στο (+30) 2615006631
  2. Στείλτε μας e-mail στο info@artivity.gr
  3. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. Σε αυτή τη φόρμα συμπληρώνετε πολύ εύκολα μερικά βασικά σημεία και γράφετε κάποια σχόλια, για το θέμα που σας αφορά. Ειδικά για θέματα διακόσμησης σας δίνει διευκόλυνση, γιατί περιέχει μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις (όπως π.χ διαστάσεις, τι υλικό θέλετε κλπ).


Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές