Η Τιμωρία του Αμάν (λεπτομέρεια), Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Η Τιμωρία του Αμάν (λεπτομέρεια), Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.4388
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Σας προτείνουμε το καλύτερο για τον χώρο σας. Σε όλους τους πίνακες, σας παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας εκτύπωση και χρησιμοποιούμε 100% βαμβακερό καμβά και άοσμα, οικολογικά μελάνια. Εκτυπωμενοι πινακες σε καμβά Η πλούσια θεματολογία σε πίνακες, κάνει την Artivity να ξεχωρίζει, καθώς σίγουρα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε τον πίνακα που ταιριάζει στον δικό σας χώρο.

Η Τιμωρία του Αμάν c.1511
Νωπογραφία 585 x 985 εκ. Βατικανό, Ανάκτορα του Βατικανού, Καπέλα Σιξτίνα.
Στα δύο λοφία που βρίσκονται στα δεξιά του ιερού, οι αναλογίες μεγεθύνονται, η απόδοση της ανθρώπινης κίνησης μέσα από συστρεφόμενες μυώδεις μορφές συστηματοποιείται, τα χρώματα κλιμακώνονται και εναλλάσσονται μεταξύ τους, ενώ η μορφή της σύνθεσης και η κατανομή των μορφών στο χώρο, δεν ακολουθεί παράλληλους αλλά διαγώνιους άξονες. Η ζωγραφισμένη επιφάνεια αυξάνεται, ενώ οι μορφές επεκτείνονται νοερά έξω από τα όρια της σύνθεσης. Η μορφή του Αμάν δείχνει πόσο καλά ο Μιχαήλ Άγγελος είχε εντρυφήσει στα μυστικά της ανθρώπινης ανατομίας, της συστροφής και της προοπτικής βράνυνσης. Με το δεξί πόδι και αριστερό χέρι προτεταμένα και τα υπόλοιπα μέρη προς τα πίσω, σε μια μάταιη προσπάθεια να απελευθερωθεί, το σώμα τους του Αμάν σχηματίζει Χ, κατευθύνοντας το βλέμμα του θεατή από δεξιά προς αριστερά.
Η τιμωρία του Αμάν, ο οποίος ήθελε να εξοντώσει τους Ιουδαίους της Περσίας, προέρχεται από τη Βίβλο της Εσθήρ, ηρωίδας που όπως και η Ιουδήθ θεωρείται προείκασμα της Παναγίας και της Εκκλησίας. Η σκηνή χωρίζεται σε τρία επεισόδια που εκτυλίσσονται στο παλάτι του Αχάσβηρου , συζύγου της Εσθήρ. Δεξιά ο βασιλιάς ανασηκωμένος στο κρεββάτι του σε στάση που παραπέμπει σε ποτάμιο θεό, έχει ακούσει την ανάγνωση των χρονικών και διατάζει το στρατηγό του Αμάν ο οποίος κάθεται στην πόρτα να ανταμείψει την αφοσίωση του Μαρδοχαίου, θείου της Εσθήρ (στην πραγματικότητα όμως, ο Αμάν μεθοδεύει τον απαγχονισμό του Μαρδοχαίου). Στο αριστερό τμήμα, η Εσθήρ παραθέτει γεύμα στο βασιλιά και τον Αμάν κατά την διάρκεια του οποίου αποκαλύπτει στο μονάρχη την Ιουδαϊκή καταγωγή της και τον παρακαλεί να ανακαλέσει τη διαταγή της εξόντωσης, στην οποία τον έχει οδηγήσει, παραπλανώντας τον ο Αμάν. Ο Αμάν αντιδρά έντρομος το άκουσμα των λόγων της και προαισθάνεται το τέλος του. Στην κεντρική σκηνή, απεικονίζεται ο Αμάν σταυρωμένος στον πάσσαλο που προόριζε για τον Μαρδοχαίο. (Σύμφωνα με την Βίβλο, ο Αμάν απαγχονίζεται, αλλά ο Μιχαήλ Άγγελος θέλοντας να συμβολίσει το κάρφωμα του Χριστού στο σταυρό, αλλάζει το τέλος).

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Φυσικά. Εδώ στην artivity μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του ιδανικού σας κάδρου. Για να δείτε όλες τις δυνατές επιλογές, πατήστε στην επιλογή "Καμβάς" ή "Αφίσα" στο πάνω μέρος. Στην εργαλειοθήκη δεξιά της οθόνης στην καρτέλα "Διαστάσεις & επιλογή τύπου" και συγκεκριμένα στις “Διαστάσεις εκτύπωσης” επιλέγουμε Προσαρμοσμένες διαστάσεις, και ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί όπου μπορείτε να βάλετε τις δικές σας διαστάσεις. Η προσομείωση θα ακολουθήσει τις επιλογές σας, παραμορφώνοντας πιθανόν την εικόνα. Δεν υπάχει όμως λόγος ανησυχίας. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Το καλλιτεχνικό μας τμήμα, την εξετάζει, και σε περίπτωση που υπάρχει παραμόρφωση θέματος, σας φτιάχνει λεπτομερής προεπισκόπηση και σας το στέλνουμε να το δείτε ώστε να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας. Τίποτα δεν προχωράει αν πρώτα δεν ικανοποιηθείτε απόλυτα. *Υπάρχει η δυνατοητα κατόπιν συνεννόησης, να ζητήσετε διαστάσεις ακόμη και με δεκαδικό (πχ 55,4 Χ 67,2 εκ.)
Πλαϊνή εκτύπωση καμβά
Στον τελειωμένο πίνακα, η επιφάνεια η πλαϊνή, δηλαδή η εξωτερική περίμετρος του καμβά, είναι εκτυπωμένη, για αισθητικούς λόγους. Έτσι ολοκληρώνεται το φινίρισμα. Ο καμβάς σας πλέον μπορεί να αναρτηθεί ακόμη και χωρίς κορνίζα: Απευθείας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το κόστος συσκευασίας και αποστολής είναι 7 ευρώ (εντός Ελλάδος). Αφορά ολόκληρη παραγγελία, ακόμη κι αν περιέχει περισσότερα του ενός αντικείμενα. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να μεταβληθεί ελαφρά ανάλογα με το πλήθος των εμπορευμάτων και τον προορισμό. Ωστόσο για οτιδήποτε προκύψει σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων. Στόχος μας είναι να έχετε την πιο απροβλημάτιστη αλλά και οικονομική παραλαβή για τα προϊόντα σας. Σε περίπτωση που η παραγγελία σας τυγχάνει δωρεάν εξόδων αποστολής, λόγω προωθητικής ενέργειας, θα γίνει αυτόματη ενημέρωση στο καλάθι αγορών σας, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Η αποστολή γίνεται με ACS Courier. Σας ενημερώνουμε τη μέρα που το δέμα σας ξεκινάει από τα κεντρικά μας και σας δίνουμε και αριθμό ανίχνευσης δέματος (tracking number) με τον οποίο μπορείτε να βλέπετε την πλήρη πορεία. Η διάρκεια ταξιδιού της παραγγελίας για προορισμούς εντός Ελλάδας είναι συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το λογότυπο της εταιρείας μας (Artivity) ή συνεργαζόμενης εταιρείας (Bigstock) δεν θα υπάρχει στο τελικό αποτέλεσμα.
Ο χρόνος ολoκλήρωσης, κυμαίνεται από 4 έως 9 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το είδος της παραγγελίας. Οι εκτυπώσεις αφισών ολοκληρώνονται συνήθως σε 4 έως 5 εργάσιμες. Ο καμβάς σε 6 περίπου εργάσιμες αν δεν έχει βερνίκια και σε 7 έως 9 αν έχει και επξεργασία βερνικιών. Αυτό το διάστημα κρίνεται απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε τη σωστή ολοκλήρωση και ποιότητα των προϊόντων.
Ναι, εδώ στην Artivity μπορείτε να εκτυπώσετε την δική σας φωτογραφία με τις ίδιες δυνατότητες και επιλογές που βλέπετε στην σελίδα. Πατήστε “Αγαπημένα μου” κάτω από το καλάθι, και στην σελίδα που θα φορτώσει μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας. Εναλλακτικά, στείλτε μας την εικόνα στη διεύθυνση artivity.gr@gmail.com μαζί με τηλέφωνο επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε για λεπτομέρειες.
Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για κάθε διευκρίνιση.
  1. Μπορείτε να μας καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο (+30) 2615006631 ή στο (+30) 2615006631
  2. Στείλτε μας e-mail στο info@artivity.gr
  3. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. Σε αυτή τη φόρμα συμπληρώνετε πολύ εύκολα μερικά βασικά σημεία και γράφετε κάποια σχόλια, για το θέμα που σας αφορά. Ειδικά για θέματα διακόσμησης σας δίνει διευκόλυνση, γιατί περιέχει μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις (όπως π.χ διαστάσεις, τι υλικό θέλετε κλπ).


Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές