Η Μέθη του Νώε, Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Η Μέθη του Νώε, Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.4265
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Παραλαβή στο χώρο σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ απλής εκτύπωσης ή ανάγλυφης πινελιάς (λαδοτυπίας). Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα ζωγραφικής. Λαδοτυπία υψηλής ποιότητας. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο γραφείο σας. Πλουσια θεματολογια από Έλληνες και ξένους ζωγράφους.

Η Μέθη του Νώε c.1508
Νωπογραφία 395 x 380εκ. Βατικανό, Ανάκτορα του Βατικανού, Καπέλα Σιξτίνα.
Στην κεντρική ζώνη της οροφής, ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγραφίζει εννέα σκηνές από τη Γένεση (τρεις σκηνές από τη Δημιουργία του Κόσμου, τρεις με τους Πρωτόπλαστους και τρεις από τη ζωή του Νώε). Η σειρά των νωπογραφιών, κατά παράβαση της χρονολογικής ακολουθίας, ανταποκρίνεται, κυρίως στο χρόνο εκτέλεσης του. Ξεκινάει με τον Νώε στην είσοδο του παρεκκλησιού, συνεχίζει με τους πρωτόπλαστους και καταλήγει στην πρώτη μέρα της δημιουργίας, στην πλευρά του ιερού. Με την Μέθη του Νώε, ο Μιχαήλ Άγγελος διακόπτει την γενεαλογική αφήγηση της κεντρικής ζώνης, μεταφέροντας την στα τρίγωνα και στα τύμπανα όπου παρουσιάζει διαδοχικά τους Προγόνους του Ιησού.
Η Μέθη του Νώε ενέχει διπλό συμβολισμό. Μετά τον κατακλυσμό, ο γέροντας γενάρχη φυτεύει ένα αμπέλι (τον βλέπουμε αριστερά να σκάβει τη γη) το κρασί του οποίου συλλέγει στο μεγάλο βαρέλι που εικονίζεται στο κέντρο. Ο Νώε μεθάει και αποκοιμιέται γυμνός. Σε αυτήν την στάση τον βρίσκει ο γιος του Χαμ, ο οποίος καλεί τα δυο του αδέρφια, τον Σημ και Ιαφέθ, θέλοντας να τον εκθέσει. Τα δυο αδέρφια ωστόσο αποστρέφοντας σεμνά το βλέμμα τους, πλησιάζουν τον γυμνό τους πατέρα και τον σκεπάζουν σιωπηλά. Ο Μιχαήλ Άγγελος αναπαριστά την στιγμή που ο ένας αδερφός απομακρύνει τον Χαμ από την σκηνή, ενώ ο τρίτος (πιθανόν ο Σημ από τον οποίο κατάγεται η γενιά του Αβραάμ σκεπάζει τον Νώε, αποστρέφοντας το βλέμμα του από το θλιβερό θέαμα. Ο Νώε θα καταραστεί αργότερα τον αχάριστο γιο και τη γενιά του και θα ευλογήσει τους άλλους δυο. Το θέμα ωστόσο δεν εστιάζεται τόσο στη μέθη του Νώε, όσο στη παρασκευή του πρώτου οίνου (προπομπού της Θείας Ευχαριστίας) και στον χλευασμό του Νώε (προαναγγελία των χλευασμών που θα δεχθεί ο Χριστός από τους δημίους του). Η εμμονή στο κακό εκ μέρους της ανθρωπότητας που μόλις έχει γλιτώσει από τον κατακλυσμό, οδηγεί τον εκλεκτό του λαού στο μακρύ ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας. Έτσι με τη σκηνή της Μέθης του Νώε, κλείνει ο κύκλος της κεντρικής ζώνης και ανοίγει ο κύκλος της αναμονής του Μεσσία στα υπόλοιπα τμήματα της οροφής.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε

Φυσικά. Εδώ στην artivity μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του ιδανικού σας κάδρου. Για να δείτε όλες τις δυνατές επιλογές, πατήστε στην επιλογή "Καμβάς" ή "Αφίσα" στο πάνω μέρος. Στην εργαλειοθήκη δεξιά της οθόνης στην καρτέλα "Διαστάσεις & επιλογή τύπου" και συγκεκριμένα στις “Διαστάσεις εκτύπωσης” επιλέγουμε Προσαρμοσμένες διαστάσεις, και ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί όπου μπορείτε να βάλετε τις δικές σας διαστάσεις. Η προσομείωση θα ακολουθήσει τις επιλογές σας, παραμορφώνοντας πιθανόν την εικόνα. Δεν υπάχει όμως λόγος ανησυχίας. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Το καλλιτεχνικό μας τμήμα, την εξετάζει, και σε περίπτωση που υπάρχει παραμόρφωση θέματος, σας φτιάχνει λεπτομερής προεπισκόπηση και σας το στέλνουμε να το δείτε ώστε να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας. Τίποτα δεν προχωράει αν πρώτα δεν ικανοποιηθείτε απόλυτα. *Υπάρχει η δυνατοητα κατόπιν συνεννόησης, να ζητήσετε διαστάσεις ακόμη και με δεκαδικό (πχ 55,4 Χ 67,2 εκ.)
Πλαϊνή εκτύπωση καμβά
Στον τελειωμένο πίνακα, η επιφάνεια η πλαϊνή, δηλαδή η εξωτερική περίμετρος του καμβά, είναι εκτυπωμένη, για αισθητικούς λόγους. Έτσι ολοκληρώνεται το φινίρισμα. Ο καμβάς σας πλέον μπορεί να αναρτηθεί ακόμη και χωρίς κορνίζα: Απευθείας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το κόστος συσκευασίας και αποστολής είναι 7 ευρώ (εντός Ελλάδος). Αφορά ολόκληρη παραγγελία, ακόμη κι αν περιέχει περισσότερα του ενός αντικείμενα. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να μεταβληθεί ελαφρά ανάλογα με το πλήθος των εμπορευμάτων και τον προορισμό. Ωστόσο για οτιδήποτε προκύψει σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων. Στόχος μας είναι να έχετε την πιο απροβλημάτιστη αλλά και οικονομική παραλαβή για τα προϊόντα σας. Σε περίπτωση που η παραγγελία σας τυγχάνει δωρεάν εξόδων αποστολής, λόγω προωθητικής ενέργειας, θα γίνει αυτόματη ενημέρωση στο καλάθι αγορών σας, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Η αποστολή γίνεται με ACS Courier. Σας ενημερώνουμε τη μέρα που το δέμα σας ξεκινάει από τα κεντρικά μας και σας δίνουμε και αριθμό ανίχνευσης δέματος (tracking number) με τον οποίο μπορείτε να βλέπετε την πλήρη πορεία. Η διάρκεια ταξιδιού της παραγγελίας για προορισμούς εντός Ελλάδας είναι συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτετε να διαβάσετε εδώ.
Το λογότυπο της εταιρείας μας (Artivity) ή συνεργαζόμενης εταιρείας (Bigstock) δεν θα υπάρχει στο τελικό αποτέλεσμα.
Ο χρόνος ολoκλήρωσης, κυμαίνεται από 4 έως 9 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το είδος της παραγγελίας. Οι εκτυπώσεις αφισών ολοκληρώνονται συνήθως σε 4 έως 5 εργάσιμες. Ο καμβάς σε 6 περίπου εργάσιμες αν δεν έχει βερνίκια και σε 7 έως 9 αν έχει και επξεργασία βερνικιών. Αυτό το διάστημα κρίνεται απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε τη σωστή ολοκλήρωση και ποιότητα των προϊόντων.
Ναι, εδώ στην Artivity μπορείτε να εκτυπώσετε την δική σας φωτογραφία με τις ίδιες δυνατότητες και επιλογές που βλέπετε στην σελίδα. Πατήστε “Αγαπημένα μου” κάτω από το καλάθι, και στην σελίδα που θα φορτώσει μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας. Εναλλακτικά, στείλτε μας την εικόνα στη διεύθυνση artivity.gr@gmail.com μαζί με τηλέφωνο επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε για λεπτομέρειες.
Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για κάθε διευκρίνιση.
  1. Μπορείτε να μας καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο (+30) 2615006631 ή στο (+30) 2615006631
  2. Στείλτε μας e-mail στο info@artivity.gr
  3. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. Σε αυτή τη φόρμα συμπληρώνετε πολύ εύκολα μερικά βασικά σημεία και γράφετε κάποια σχόλια, για το θέμα που σας αφορά. Ειδικά για θέματα διακόσμησης σας δίνει διευκόλυνση, γιατί περιέχει μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις (όπως π.χ διαστάσεις, τι υλικό θέλετε κλπ).


Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές