Η επιστροφή της Ιουδήθ στη Βεθούλη, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Η επιστροφή της Ιουδήθ στη Βεθούλη, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.2413
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Οικονομικές λύσεις σε πίνακες ζωγραφικής με την κορυφαία ποιότητα της αγοράς. Πίνακες ζωγραφικής για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας σε προσιτές τιμές. Ψηφιακή εκτύπωση υψηλής ποιότητας. Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα ζωγραφικής. Εγγύηση αποστολής. Αγαπημένοι πίνακες για μοντέρνο χώρο.

Η επιστροφή της Ιουδήθ στη Βεθούλη c. 1470
Το έργο αυτό, ήταν ταίρι με τον Πίνακα « Η Ανακάλυψη του πτώματος του Ολοφέρνη», με τον οποίο αποτελούσαν πιθανότατα δίπτυχο. Τα έργα αναφέρονται μαζί στα τέλη του 16ου αιώνα σε μια απογραφή της συλλογής των Μεδίκων. Οι μελετητές συμφωνούν ως προς την απόδοση στον Μποττιτσέλλι, όχι όμως ως προς την χρονολογία, η οποία τοποθετείται πάντως γύρω στο 1470. Θέμα εδώ είναι δυο επεισόδια από τη ζωή της Ιουδήθ, ηρωίδας της Εβραϊκής ιστορίας, η οποία για να γλιτώσει την πόλη της, τη Βεθούλη από την πολιορκία των Ασσυρίων, σκαρφίστηκε ένα σχέδιο. Η ιστορία προέρχεται από τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης: « Η όμορφη και πλούσια χήρα, αφού ντύνεται έτσι ώστε να γίνει ελκυστική κατευθύνεται με την υπηρέτρια της στο στρατόπεδο των εχθρών όπου καταφέρνει να φθάσει μέχρι τον Ολοφέρνη, αρχηγό του αντίπαλου στρατού. Ο στρατηγός την ερωτεύεται και στην προσπάθεια του να την αποπλανήσει, την καλεί στην σκηνή του. Όταν μένουν μόνοι, ο Ολοφέρνης μεθυσμένος αποκοιμιέται και η Ιουδήθ τον σκοτώνει, κόβοντας το κεφάλι του. Μαζί με το μακάβριο τρόπαιο, οι δυο γυναίκες φεύγουν από το στρατόπεδο και επιστρέφουν στην πόλη τους.
Υφολογικά, το πιο σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ίσως ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται το τοπίο και οι μορφές που διακρίνονται για την ρυθμική τους κίνηση. Η καθαρή ατμόσφαιρα του τοπίου, όπου οι δυο γυναικείες μορφές μοιάζουν να περπατούν χωρίς καν να αγγίζουν το έδαφος, έρχεται σε σαφή αντίθεση με τον τρόμο που αποπνέει ο άλλος πίνακας.
Το βιβλικό αυτό επεισόδιο, όπου πρωταγωνιστεί η Ιουδήθ, η ηρωίδα που σκοτώνει τον καταπιεστή του λαού της, εμφανίζεται συχνά στην εικονογραφία του 15 αιώνα, ως συμβολική αναφορά στην ελευθερία και στη νίκη επί της τυραννίας. Όσο για το κλαδί της ελιάς που κρατά στο χέρι η Ιουδήθ, αποτελεί σαφή αναφορά στην ειρήνη.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές