Η ιστορία του Nastagio degli Onesti III, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Η ιστορία του Nastagio degli Onesti III, Σάντρο Μποττιτσέλλι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.2365
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο σαλόνι σας. Εκτυπώστε την φωτογραφία σας, πατήστε "Οι φωτογραφίες μου" στο κάτω μέρος και δείτε πως. Γνωρίζετε ότι με παραγγελίες από 80 ευρω έχετε δωρεάν έξοδα αποστολής σε ΟΛΗ την Ελλάδα; Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα έργων τέχνης στην Ελλάδα.

Η ιστορία του Nastagio degli Onesti III c. 1483
Ο Nastagio διακρίνοντας τις ομοιότητες ανάμεσα στη δική του συναισθηματική κατάσταση και εκείνη των δύο βασανισμένων εραστών, οργανώνει επίσημο γεύμα σε ένα πευκοδάσος, στο οποίο καλεί τη γυναίκα που αρνείται τον έρωτα του και τους γονείς της, ώστε να παρίστανται στον τρομερό επίλογο μιας ιστορίας άτυχης αγάπης όπως την έζησε αυτός Στα δεξιά ο Nastagio συναντά την υπηρέτρια της αγαπημένης του, η οποία του λέει ότι η νέα, συγκινημένη από την ιστορία που άκουσε, αναγνωρίζει ότι υπήρξε άκαρδη απέναντι του. Στη σκηνή αυτή διακρίνονται οι θυρεοί των δυο οικογενειών, αλλά και αυτός των Μεδίκων, τοποθετημένος στο κέντρο, με σκοπό να υπενθυμίσει ότι οι οικογένειες των Bini και των Pucci ήταν ευνοούμενες των Μεδίκων. Ασυνήθιστο χαρακτήρα στον πίνακα δίνουν οι λεπτομέρειες σχετικά με τον χώρο όπου λαμβάνει χώρα το γεύμα, οι λεπτομέρειες του τραπεζιού και η ακρίβεια στην απεικόνιση των χαρακτηριστικών των προσώπων.
Η ιστορία ολοκληρώνεται στον τέταρτο πίνακα με τίτλο « Η ιστορία του Nastagio degli Onesti III» όπου απεικονίζει το γαμήλιο τραπέζι του Nastagio κάτω από ένα κτήριο κλασσικής αρχιτεκτονικής που καταλήγει σε θριαμβική αψίδα. Στη σκηνή απεικονίζονται οι θηρεοί των οικογενειών Pucci και Bini. Η ιστορία του Βοκάκιου θεωρείται πολύ σημαντικός και πολιτικός ο ρόλος του γάμου γι αυτό στον πινακα ο ζωγράφος αποδίδει με ακρίβεια το γαμήλιο τελετουργικό.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές