Η Παναγία και το Θείο Βρέφος με τρεις αγγέλους (Παναγία του Padiglione), Σάντρο Μποττιτσέλλι
Η Παναγία και το Θείο Βρέφος με τρεις αγγέλους (Παναγία του Padiglione), Σάντρο Μποττιτσέλλι
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.2352
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Τα μελάνια είναι κατάλληλα για εσωτερικό χώρο, ακόμα και για παιδικό δωμάτιο. Εκτυπωμενοι πινακες σε καμβά Οικονομικές επιλογές για το σαλόνι σας. Θέματα ζωγραφικής για το σαλόνι σας. Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε τους πίνακες στην διάσταση, την τεχνοτροπία και την κατασκευή που σας ταιριάζει.

Η Παναγία και το Θείο Βρέφος με τρεις αγγέλους (Παναγία του Padiglione) c.1493
Ο στρογγυλού σχήματος αυτός πίνακας (tondo) ταυτίζεται με εκείνον που αναφέρει ο Βαζάρι ότι βρισκόταν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της μονής της Σάντα Μαρία ντελι Άντζελι, στη Φλωρεντία. Αν δεχθούμε αυτήν την άποψη, ο πίνακας χρονολογείται ανάμεσα στο 1486 και 1498, χρόνια κατά τα οποία ηγούμενος της μονλης ήταν ο Guido de Lorenzo de Antonio. Τα υφολογικά στοιχεία καθώς και όσα γνωρίζουμε για τον παραγγελιοδότη, μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε μια χρονολόγηση γύρω στο 1493.
Η Παναγία απεικονίζεται εδώ καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει το στήθος της στο Θείο Βρέφος, το οποίο στηρίζει ένας άγγελος για να θηλάσει. Η σκηνή εκτυλίσσεται στο ύπαιθρο και το έργο οφείλει την παραδοσιακή ονομασία του στο βαρύτιμο βαθυκόκκινο ύφασμα, το οποίο παραμερίζουν δυο άγγελοι (padiglione =τέντα, σκηνή). Το έργο περιλαμβάνει μοτίβα που σχετίζονται με τη λατρεία της Παναγίας, όπως ο hortus conclusus (περίκλειστος κήπος) και τον κρίνο που συμβολίζουν την αγνότητα. Υπάρχει πάντως μια σχετική ασυμφωνία ως προς τις αναλογίες των μορφών της ώριμης περιόδου του Μποττιτσέλλι.

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Art by Nikos Costantareas


Ζωγράφος


Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Εθνικότητα καλλιτέχνη


Νέες παραλαβές