Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, Ζακ-Λουί Νταβίντ
Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, Ζακ-Λουί Νταβίντ
Κωδικός προϊόντος: ΚΩΔ.1440
Μέγιστη εκτύπωση: 120 εκ.
Η γνώμη σου μετράει

 


Artivity

Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα ζωγραφικής. Λαδοτυπία υψηλής ποιότητας. Εκτυπωμενοι πινακες σε καμβά Πλουσια θεματολογια από Έλληνες και ξένους ζωγράφους. Ψηφιακή εκτύπωση υψηλής ποιότητας. Πίνακες ζωγραφικής για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας σε προσιτές τιμές.

Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες είναι μια ζωγραφική από του 1814 από τον Ζακ-Λουί Νταβίντ και βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου. Παρουσιάζει τον Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδας πριν από τη μάχη των Θερμοπυλών. Ο μαθητής του Ζακ-Λουί Νταβίντ Georges, Rouget συνεργάστηκε στο συγκεκριμένο έργο. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες απασχόλησε τον Ζακ-Λουί Νταβίντ για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια. Το έργο, το οποίο έπρεπε να σέβεται όλες τις αρχές της αρχαιότητας και της «ιδανικής ομορφιάς», απεικονίζει μια ιστορία ηρωισμού που προέρχεται από την ελληνική ιστορία: τη θυσία του Λεωνίδα και των τριακοσίων Σπαρτιατών οι οποίοι σφαγιάστηκαν ενάντια στις περσικές στρατιές που εισέβαλαν στην Ελλάδα, στα βραχώδη φαράγγια των Θερμοπυλών (που σημαίνει "θερμές πηγές").

Οι κουρασμένοι ήρωες
Η ζωγραφική του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες τελείωσε την ίδια χρονιά που ο Ναπολέων παραιτήθηκε για πρώτη φορά και παρουσιάζει μια στρατιωτική ήττα σε μια ηθική νίκη. Εδώ βλέπουμε τον Λεωνίδα, στο κέντρο, γυμνό και την προετοιμασία για τον αγώνα. Οι στρατιώτες αγκαλιάζονται πριν από τη συνάντηση με τον θάνατό τους, ενώ άλλοι έχουν εφοδιαστεί με όπλα και ασπίδες. Στο βάθος, φαίνονται τα πλοία του περσικού στρατού.

Αναφορά
louvre.fr, wikipedia.com

Αγοράστε αυτό το θέμα σε πίνακα ζωγραφικής ή αφίσα
Μπείτε στην οθόνη επιλογών του καμβά ή της αφίσας και κατασκευάστε το τέλειο έργο!
Ή
Αγοράστε επιλέγοντας από μερικές προτάσεις
Παρακάτω εμφανίζουμε μερικές προτάσεις με έτοιμες επιλογές. Σας φέρνουν πιο κοντά σε ένα αποτέλεσμα,
αλλά πάντα μπορείτε να το τροποποιήσετε στην σελίδα που θα μεταφερθείτε.

Ρεύμα ή είδος ζωγραφικής


Ζωγράφος


Νέες παραλαβές


Art by Nikos Costantareas