Η συναρμολόγηση και πίσω όψη του τελάρου

Το πλαίσιο του τελάρου αποτελεί τη βάση του πίνακα. Δεν αρκεί μόνο η ποιότητα της εκτύπωσης. Η εκτύπωση είναι το ορατό σημείο, αλλά στην τελική αξία του νέου σας αποκτήματος συμμετέχουν και άλλες παράμετροι. Στην ARTIVITY.gr προσέχουμε τα πάντα και σας τα προσφέρουμε με το 100% της εγγυημένης ποιότητας. Γι αυτό, δίνουμε προσοχή ακόμη και στα σημεία που δε φαίνονται.

Η κοπή του τελάρου, γίνεται στα πριόνια που χρησιμοποιούμε και για την κορνίζα μας. Οι δίσκοι περιστρέφονται με την ιδανική ταχύτητα, που χρειάζεται ώστε το ξύλο να κόβεται καθαρότατα και με τη σωστή γωνία. Δε χωράει η παραμικρή υποχώρηση αν θέλουμε να έχουμε τις τέλειες ορθές γωνίες που συγκροτούν την τετράγωνη φόρμα (τελάρου ή κορνίζας). Η σύνθεση και συναρμολόγηση των πλευρών γίνεται με απόλυτο τρόπο, σταθερότατα. Τα τμήματα καθώς γωνιάζονται, εισάγονται σε ηλεκτρονικό μηχάνημα με αυτόματες σιαγόνες που φέρνουν σε επαφή τις δύο πλευρές. Ταυτόχρονα τους αλείφουν υγρή κόλλα που έχει προθερμανθεί στους 200 βαθμούς κελσίου. Η κόλλα αυτή σε κανονικές συνθήκες είναι στερεή και υγροποιείται με τη θέρμανση. Καθώς είναι καυτή, εισχωρεί στους πόρους της δημιουργούμενης γωνίας τη στιγμή που η γωνία πιέζεται από τις δαγκάνες. Η ακραία θερμοκρασία, πέφτει σε δευτερόλεπτα μετά το σμίξιμο των πλευρών. Η κόλλα κρυώνει και δημιουργεί μια ισχυρότατη σύνδεση. Εκείνη τη στιγμή ένα αυτόματο πιστόλι αέρα, καρφώνει με ταχύτητα καρφάκια στο σημείο ένωσης. Τα καρφιά αυτά είναι συγκεκριμένης μορφής, από ανοξείδωτο ατσάλι και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις γωνίες κορνιζών. Το κάρφωμα και η κόλλα δημιουργούν τελικά μια πάρα πολύ δυνατή σύνδεση! Την επόμενη φορά που θα δείτε μια κορνίζα, ή ένα τελάρο ARTIVITY, μπορείτε να υπολογίσετε στην πραγματική του ποιότητα και αντοχή. Ακόμα κι αν το κοιτάτε από την πίσω πλευρά!

Καθώς δημιουργείται το τελάρο, παράλληλα ολοκληρώνεται και η εκτύπωση του καμβά σας.

Αφού εκτυπωθεί ο καμβάς, θα πρέπει να τοποθετηθεί στο τελάρο. Το πλαίσιο του τελάρου, αν και είναι φτιαγμένο από το ανθεκτικότερο και πιο κατάλληλο ξύλο για τη συγκεκριμένη εργασία, μπορεί να χρειαστεί και επιπλέον ενίσχυση. Αυτό συμβαίνει σε διαστάσεις πάνω του 50Χ70. Οι τρόποι της ενίσχυσης εξαρτώνται από το μέγεθος. Παρακάτω εμφανίζονται οι τρόποι ενίσχυσης με αντιρίδες. Στις εικόνες φαίνεται η πίσω όψη ενός πίνακα, αφού έχει τοποθετηθεί ο καμβάς, αλλά πριν ολοκληρωθεί το φινίρισμα.

Πίσω όψη καμβά, ενίσχυση με μία αντιρίδα

Α) Ενίσχυση με μία αντιρίδα (όταν η μικρή διάσταση δεν είναι παραπάνω από 50 εκ., πίσω όψη πλαισίου

Πίσω όψη καμβά, ενίσχυση με σταυρωτές αντιρίδες

Β) Ενίσχυση με σταυρωτές αντιρίδες - μία ολόκληρη και η άλλη σε τμήματα (όταν και η μικρή διάσταση δεν είναι υπερβαίνει τα 70 εκ.), πίσω όψη πλαισίου

Πίσω όψη καμβά, ενίσχυση με γωνιακές αντιρίδες

Γ) Ενίσχυση με γωνιακές αντιρίδες, πίσω όψη πλαισίου

Για πολύ μεγάλα τελάρα, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί συνδυασμός γωνιακές με κάθετες ή οριζόντιες, ή να μπουν περισσότερες αντιρίδες.

 


Στερέωμα του καμβά

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ο καμβάς, πιάνεται στο πίσω μέρος. Το πιάσιμο του καμβά, γίνεται με πιστόλι αέρος και ανθεκτικά καρφάκια. Το πιστόλι με την πίεση του αέρα εξασφαλίζει την απαραίτητη δύναμη και αποτελεσματικότητα.

 


Πως τελαρώνεται ο καμβάς

Αξιοποιούμε την μεγάλη εμπειρία των τεχνητών μας. Ξέρουμε ότι ο καμβάς πρέπει να τεντωθεί ομοιόμορφα, αλλά και σταθερά. Γι αυτό έχουμε ακολουθήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και παρέχουμε στους ειδικούς μας που ασχολούνται με το τελάρωμα ειδικό εξοπλισμό. Ο παραδοσιακός τρόπος, για το τελάρωμα είναι με τις πένσες τελαρώματος. Αυτή η λύση είναι απολύτως χειροκίνητη και γίνεται λίγο-λίγο στην περίμετρο. Γι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, να επιτευχθεί η τέλεια τάση και ομοιομορφία.

Εχουμε αυτόματη μηχανή τελαρώματος.

Με τον εξοπλισμό που διαθέτουμε, το πλαίσιο και ο καμβάς εφαρμόζονται σε ειδικό καλούπι ακριβείας. Η αύξηση της δύναμης γίνεται ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο και είναι απολύτως μετρήσημη και ρυθμιζόμενη. Η μηχανή τελαρώματος, λειτουργεί με αέρα και είναι σαν δεκάδες πένσες να πιάνουν ταυτόχρονα τον καμβά περιμετρικά και να τον τελαρώνουν με το τέλειο ζύγισμα και τάση! Στο καλούπι, ο καμβάς κρατιέται τεντωμένος και ο τεχνίτης καρφώνει (γαζώνει για την ακρίβεια) τα καρφάκια. Αυτά, σταθεροποιούν απόλυτα την επιφάνεια. Το υλικό πλέον έχει σταθεροποιηθεί. Εξετάζουμε την επιφάνεια με το μάτι και την αφή. Την κοιτάμε υπό γωνία, και μετά την εξέταση και τον έλεγχο προχωράμε στα τελευταία βήματα φινιρίσματος. Τοποθετείται χαρτοταινία, που καλύπτει όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα. Δε φαίνονται πλέον ούτε τα καρφάκια. Μπαίνει και το άγκιστρο ανάρτησης. Εννοείται βέβαια, ότι και το πλαϊνό του καμβά είναι εκτυπωμένο. (*Στην όψη της εικόνας όμως, όπως την παραθέτουμε δεν είναι ορατό το εκτυπωμένο πλάι - αυτό μπορείτε να το δείτε παρακάτω)

Ένα παράδειγμα φινιρισμένου καμβά με γωνιακές αντιρίδες

Ένα παράδειγμα φινιρισμένου καμβά με γωνιακές αντιρίδες. Διακρίνεται το άγκιστρο ανάρτησης.

Παρακάτω παραθέτουμε κι άλλο ένα δείγμα τελειωμένου κάδρου σε καμβά, από άλλη όψη στην οποία διαφαίνεται και η πλαϊνή εκτύπωση. Όταν θα κρεμάσετε τον πίνακα που προτιμήσατε, θα είναι ένα πανέμορφο δημιούργημα, προορισμένο να σας ικανοποιήσει απόλυτα. *Το δείγμα παρακάτω είναι μικρής διάστασης και γι αυτό δεν χρειάζονται αντιρίδες.

Ο πίνακας φαίνεται επίσης από την πίσω όψη, υπάρχει τοποθετημένο το άγκιστρο και η χαρτοταινία που κρύβει τα μεταλλικά καρφάκια.

Ο πίνακας φαίνεται επίσης από την πίσω όψη, υπάρχει τοποθετημένο το άγκιστρο και η χαρτοταινία που κρύβει τα μεταλλικά καρφάκια.

Ο εξοπλισμός τελαρώματος, είναι πλήρως προσαρμόσιμος, και δέχεται συνδυασμούς διαστάσεων. Μπορούμε να πούμε ότι και σε αυτό τον τομέα, διαθέτουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η ένταση σφιγίματος του καμβά είναι τέλεια και ομοιόμορφη. Ο τεχνίτης που ασχολείται με την εργασία αυτή έχει μεγάλη εμπειρία και αφοσιώνεται σε αυτό το βήμα της κατασκευής. Μπορεί έτσι και επιτηρεί αποτελεσματικότατα την όλη διαδικασία, με άνεση και ακρίβεια. Γι αυτό ολοκληρώνουμε την καλύτερη εφαρμογή του καμβά πάνω στο τελάρο!

Η μηχανή για το τελάρωμα.

Η μηχανή για το τελάρωμα.

Ο πίνακας σε καμβά, δημιουργείται τελικά με τις πιο τέλειες διαδικασίες. Έχουν γίνει τα πάντα, ώστε να παραλάβετε ένα άρτιο προϊόν που θα αντέξει πάρα πολλά χρόνια. Σας το παραδίδουμε, με την καλύτερη τιμή. Η δύναμη της αξιοπιστίας μας, και η οργάνωση παραγωγής, είναι αποδεδειγμένα οι πραγματικές αιτίες που μας επιτρέπουν να έχουμε μαζί με την καλύτερη ποιότητα και τις καλύτερες τιμές . Έχουμε καταφέρει, να αξιοποιήσουμε το χρόνο, και να είμαστε απολύτως αποτελεσματικοί στα έργα μας.