Η ARTIVITY σας ξεναγεί: Η αθέατη πλευρά του πίνακα, γίνεται συναρπαστική, αλλά και δείχνει τη σημασία της για την αντοχή, τη μακροβιότητα, και την άψογη εμφάνιση του έργου!

Το τελάρο του καμβά προσφέρεται σε δύο προφίλ. Βασικό κριτήριο είναι το πλαϊνό του πάχος, αυτό που γίνεται εμφανές όταν δημιουργηθεί ο πίνακας. Παρακάτω όμως θα μάθετε και τη σημασία του ειδικού περιμετρικού χείλους (νεύρο) που χαρίζει στον πίνακα μοναδικά πλεονεκτήματα.

Υπάρχουν δύο είδη τελάρου:

  • Το κανονικό: Έχει πλαϊνό 2 εκατοστά περίπου
  • Το πλατύ: Έχει πλαϊνό 3 εκατοστά

Το τελάρο πρέπει να είναι ανθεκτικό, και να μη σκευρώνει. Γι αυτό επιλέξαμε ξύλο πεύκου, πλανισμένο και δακτυλόδετο. Δακτυλόδετο σημαίνει ότι δεν είναι εννιαίο, αλλά η βέργα είναι κομμάτια ενωμένα με ειδική μέθοδο. Το ξύλο όταν συντίθεται με αυτό τον τρόπο, είτε είναι βέργα είτε επίπεδη επιφάνεια, ονομάζεται σύνθετη ξυλεία. Η σύνθετη ξυλεία στις κατασκευές ΥΠΕΡΕΧΕΙ γιατί δε σκευρώνει. Το υλικό του ξύλου είναι ζωντανό, και γι αυτό (ακόμη κι αν έχει υποστεί επξεργασίες) όταν είναι εννιαίο σκευρώνει. Έτσι συμβαίνει στα φτηνά πηχάκια τελάρου που συνήθως είναι από ξύλο λεύκας. Η σύνθεση είναι πολύ σκληρή και ανθεκτική. Στην ουσία η βέργα έχει ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο από ότι ήταν αρχικά!

Η επιλογή του πεύκου, έχει και το πλεονέκτημα να περιέχει από τη φύση του ρετσίνι που δρα σαν αντιβακτηριακό και αποτρέπει το σαράκι.

Νεύρο (δόντι) τελάρου

Επίσης πολύ σπουδαίο είναι και το ειδικό νεύρο που έχει το τελάρο μας. Μπορείτε να το δείτε σα δόντι στην τομή μέσα στον κόκκινο κύκλο. Στην αναπαράσταση της γωνίας επισημαίνεται με τα κόκκινα βελάκια. Εκτείνεται σε όλο το μήκος της περιμέτρου.

Το νεύρο δρά σαν τεντωτήρας και αποστάτης. Όταν τελαρώσουμε τον καμβά (διακεκομμένη γραμμή στο σχήμα), εφάπτεται μόνο σε αυτό το νεύρο. Έτσι, τεντώνει πιο αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, δεν ακουμπά στην υπόλοιπη επιφάνεια του τελάρου. Η επιφάνεια αυτή πρέπει να δρα μόνο για την αντοχή της και την υποστήριξη και όχι με την επαφή. Αν ο καμβάς ακουμπά, τότε με τον καιρό αυτή η επιφάνεια ιχνογραφείται μπροστά, στο εμφανές μέρος του καμβά.

Πλαϊνή εκτύπωση καμβά

Στον τελειωμένο πίνακα, η επιφάνεια η πλαϊνή, δηλαδή η εξωτερική περίμετρος του καμβά, είναι εκτυπωμένη, για αισθητικούς λόγους. Έτσι ολοκληρώνεται το φινίρισμα. Ο καμβάς σας πλέον μπορεί να αναρτηθεί ακόμη και χωρίς κορνίζα: Απευθείας.

Έχετε έτσι κάτι πολύ όμορφο, αυθόρμητο, και με έντονο καλλιτεχνικό τόνο. *Βεβαίως σας προσφέρουμε και τη δυνατότητα να τοποθετήσετε κορνίζα. Έχουμε και γι αυτές την καλύτερη παραγωγική διαδικασία.

Όλη τέχνη λοιπόν έρχεται στα χέρια σας, και μάλιστα με την πιο φιλική τιμή.

Μερικές κατασκευαστικές αλήθειες, υπογράφουν την ποιότητα και γίνονται η δική σας εγγύηση!

Ενημερωθείτε περισσότερο για τους πίνακες σε καμβά: