Η κορνίζα μας δημιουργείται και εφαρμόζεται στα έργα μας με ακρίβεια χιλιοστού και με εξαιρετικό φινίρισμα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πίνακες καμβά, αλλά και σε αφίσα (*μπορείτε όμως να παραγγείλετε και σκέτη κορνίζα σε οποιαδήποτε διάσταση θέλετε. Αυτό είναι χρήσιμο αν ήδη έχετε το θέμα και θέλετε μόνο την κορνίζα).

 


Συνδυασμοί κορνίζας

Στον καμβά, εφαρμόζεται απευθείας, χωρίς τζάμι. Ο καμβάς είναι ένα υλικό ιδιαίτερης αισθητικής, που εκτίθεται άψογα από μόνο του χωρίς την προσθήκη τζαμιού. Για τον καμβά, μπορεί να εφαρμοστεί επεξεργασία βερνικιών, και πάλι το αποτέλεσμα αυτό γίνεται να κορνιζαριστεί.

Με την αφίσα, μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολύ όμορφα σύνολα με κορνίζα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε κάποιες περισσότερες περιπτώσεις συνθέσεων.

 • Αφίσα με τζάμι και κορνίζα. Είναι ο κλασσικός τρόπος. Μπορείτε να επιλέξετε το θέμα που επιθυείτε να γίνει αφίσα και μετά να επιλέξετε ένα τύπο κορνίζας με τζάμι ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ή ΜΑΤ.
 • Αφίσα με χάρτινο πασπαρτού, κορνίζα και τζάμι. Νπορείτε να θέλετε μεταξύ αφίσα και κορνίζας να επιλέξετε το ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ. Αυτό είναι ένα ειδικό φινετσάτο χαρτόνι με ζεστή υφή σε διάφορα χρώματα. Προσθέτει πλούτο στο κάδρο και ανβάζει την αισθητική του. Είναι ιδανικό για να προάγετε χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργούν ξεχωριστό αποτέλεσμα αλληλεπριδρώντας με την εικόνα αλλα και με το χώρο. Για την εφαρμογή του πασπαρτού πρέπει να επιλεχθεί και το τζάμι. Το σετ έχει την εξής σειρά συναρμολόγησης: ΑΦΙΣΑ + ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ + ΚΟΡΝΙΖΑ.
  1. Πρώτα Μπαίνει η αφίσα, πάνω στην πλάτη και σταθεροποιείται.
  2. Μετά το πασπαρτού. Είναι σαν ένα παράθυρο που στο κέντρο του είναι κενό και έχει μόνο ένα περιμετρικό πάχος. Το πάχος αυτό ενδεικτικά είναι από 3 έως 6 εκατοστά, αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε κατά βούληση. Το πασπαρτού κεντράρεται πάνω στην αφίσα. Μάλιστα την πατάει λίγο, κατά 1,5 με 3 χιλιοστά, ώστε να εφαρμόσει και να την κρατήσει σταθερή.
  3. Πάνω στο σετ ΠΛΑΤΗ + ΑΦΙΣΑ + ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ μπαίνει το τζάμι.
  4. Περιμετρικά και τελευταία τοποθετείται η κορνίζα.

  Η εργασία αυτή γίνεται απολύτως συστηματικά. Τα επιμέρους μέρη έχουν παραχθεί στη γραμμή παραγωγής στις διαστάσεις που πρέπει με προσοχή να τηρηθεί ακόμη και το χιλιοστό. Ο χώρος που γίνεται η συναρμολόγηση πρέπει να είναι καθαρός, φωτισμένος και τα τραπέζια εργασίας σταθερά και αλφαδιασμένα. Έτσι οι τεχνίτες μας σας προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Αφίσα με κορνίζα και επικάλυψη μεμβράνης. Η αφίσα αν επιθυμείτε, μπορεί να περάσει μια διαδικασία επικάλυψης. Πάνω της μπορεί να τοποθετηθεί μια μεβράνη, υφής ΜΑΤ, ή ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ή ΚΑΜΒΑ. Ειδικά για την υφή καμβά, σημειώστε ότι είναι πρόσθετη μεμβράνη πάνω σε αφίσα. Δεν έχει σχέση με τον κανονικό καλλιτεχνικό καμβά υφασμάτινης υφής. Ωστόσο η επικάλυψη μεμβράνης μαζί με την κορνίζα είναι μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη εργασία. Την έχουμε εξελίξει γιατί είναι αγπαητή στο κοινό καθώς προσφέρει μοναδικά πλεεονεκτήματα. Το κλασσικό κορνιζάρισμα, όπως αναφέραμε παραπάνω, βασίζεται στην τοποθέτηση τζαμιού. Το τζάμι είναι εύθραυστο ενώ ταυτόχρονα προσθέτει και βάρος στο κάδρο. Η μεμβράνη έχει αμελητέο βάρος και δε σπάει. Άρα προσφέρει ασφάλεια και πρακτικότητα. Επιπλέον επειδή εφαρμόζεται με επικόλληση στεγανοποιεί την αφίσα. Όταν η μεμβράνη έχει υφή καμβά, το έργο αποκτάει και πιο έντονο καλλιτεχνικό τόνο. Οι κορνίζες χωρίς τζάμι μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια σε παιδικά δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, παιδικούς σταθμούς, αλλά και παντού μέσα στο σπίτι κερδίζοντας σε σιγουριά, σε αντοχή και χωρίς να παραχωρούμε τίποτα σε εμφάνιση και ομορφιά. (*Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την επικάλυψη μεμβράνης)
 • Κάδρο κορνίζας σκέτο. Μπορούμε να κατασκευάσουμε για εσάς και σκέτο κάδρο κορνίζας. Γίνεται να επιλέξετε όποια διάσταση θέλετε, και να σας στείλουμε την κορνίζα, ακόμη και με το πασπαρτού, ή και με το τζάμι της αρεσκείας σας, για να τοποθετήσετε μέσα κάποια αφίσα που ήδη έχετε.

 


Κατασκευαστικό κορνίζας

Για να πετύχουν 100% τα κάδρα που έχουν κορνίζα, απαιτείται ιδιαίτερη ακρίβεια στην κατασκευή της κορνίζας. Επιτυγχάνουμε την τελειότητα όλων των εργασιών μας γιατί χρησιμοποιούμε εξοπλισμό με αυτόματες μηχανές που ελέγχονται από υπολογιστή. Ειδικά πριόνια, τεμαχίζουν τις ράβδους των προφίλ, στις επιθυμητές διαστάσεις. Η κατάσταση των κοπτικών τροχών, η ταχύτητα περιστροφής τους, ή κλίση τους, ελέγχονται από υπολογιστή και κατευθύνονται από έμπειρους χειριστές. Έτσι κάνουμε κοπή με τέλεις ακμές. Οι τέλειες ακμές είναι απολύτως απαραίτητες για να πετύχουμε άψογη εφαρμογή. Έτσι το πλαίσιο της κορνίζας δημιουργείται συμμετρικό, γωνιασμένο και σταθερό.

Η σύνθεση και συναρμολόγηση των πλευρών γίνεται με απόλυτο τρόπο, σταθερότατα. Τα κομμένα τμήματα-πλευρές της κορνίζας, καθώς γωνιάζονται, εισάγονται σε ηλεκτρονικό μηχάνημα με αυτόματες σιαγόνες που φέρνουν σε επαφή τις δύο πλευρές (οι σιαγόνες αυτές έχουν προγραμματιζόμενη δύναμη ανάλογα με τον τύπο του προφιλ κορνίζας). Ταυτόχρονα, στο σημείο της δημιουργούμενης γωνίας, αλείφουν υγρή κόλλα που έχει προθερμανθεί στους 200 βαθμούς κελσίου. Η κόλλα αυτή σε κανονικές συνθήκες είναι στερεή και υγροποιείται με τη θέρμανση. Καθώς είναι καυτή, εισχωρεί στους πόρους της δημιουργούμενης γωνίας τη στιγμή που ασκείται και η πίεση από τις δαγκάνες. Η ακραία θερμοκρασία, πέφτει σε δευτερόλεπτα μετά το σμίξιμο των πλευρών. Η κόλλα κρυώνει και αμέσως δημιουργεί μια ισχυρότατη σύνδεση. Εκείνη τη στιγμή ένα αυτόματο πιστόλι αέρα, καρφώνει με ταχύτητα καρφάκια στο σημείο ένωσης. Τα καρφιά αυτά είναι συγκεκριμένης μορφής, από ανοξείδωτο ατσάλι και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις γωνίες κορνιζών. Το κάρφωμα και μαζί η κόλλα δημιουργούν τελικά μια πάρα πολύ δυνατή σύνδεση! Την επόμενη φορά που θα δείτε μια κορνίζα, ή ένα τελάρο ARTIVITY, μπορείτε να υπολογίσετε στην πραγματική του ποιότητα και αντοχή (*ή ίδια διαικασία ισχύει και για τα τελάρα καμβά).

Το φινίρισμα της κορνίζας, είναι για εμάς μια ακόμη ξεχωριστή, τελετουργική θα λέγαμε υπόθεση. Για το ολοκληρωμένο κάδρο σας, αφού έχουμε τοποθετήσει και την αφίσα, και ότι άλλη επιλογή έχει γίνει, τοποθετούμε την πλάτη από mdf. Η πλάτη, κλειδώνει στο πλαίσιο, από την πίσω πλευρά με ειδικά καρφωτά λαμάκια. Αυτή η πίσω όψη, έπειτα καλύπτεται από ειδικό χαρτί κορνιζοποιοίας. Τοποθετούμε το άγκιστρο ανάρτησης, και τέλος δύο μικρά τσοχάκια στις κάτω πλευρές του πλασίου. Τα τσοχάκια αυτά δεν αφήνουν την κορνίζα να ακουμπήσει στον τοίχο για να μην προκαλέσει την παραμικρή αμυχή στο χρώμα του. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά για εμάς το κάθε τι έχει τη σημασία του. (*Στην πάνω πλευρά δε χρειάζονται τσοχάκια, καθώς εκεί υπάρχει το άγκιστρο ανάρτησης. Το βάρος επαφής είναι μετατοπισμένο στην κάτω πλευρά, όπου βάζουμε τα τσοχάκια). Το κάδρο σας είναι υπέροχο από κάθε όψη, κι εσείς έχετε αποκτήσει το καλύτερο εφικτό στην πιο οικονομική τιμή.