Ο καμβάς μας, είναι ποιοτικός με μοναδικά πλεονεκτήματα. Έχουμε κάνει ειδική επιλογή υλικού, για να αποδίδει τέλεια στην αποτύπωση ζωγραφικών έργων, αλλά και φωτογραφικών παραστάσεων. Η σύστασή του είναι κοκκώδης. Η υφή του είναι η γνωστή του καμβά. Η χρήση του είναι αυτή που αναμένεται από ένα ευλύγιστο, ανθεκτικό υλικό που μπορεί και τελαρώνεται για να δημιουργήσει ένα υπέροχο, παραστατικό, ζωντανό πίνακα.

Τι άλλο όμως χρειάζεται για να έχετε το τέλειο; Γιατί η ομάδα του Artivity.gr, υπερτερεί; Γιατί θα βρείτε σε μας σίγουρα το παραπάνω; Έχουμε την ευκαιρία να σας απαντήσουμε, με αποδείξεις! Η επιτυχία έχει συνταγή, έχει σύστημα, και μέθοδο. Και βασίζεται στη γνώση.

το Χρώμα


Ο καμβάς μας, μπορεί να βγάλει εξαιρετικά όλο το χρωματικό φάσμα που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν αποδίδουν όλα τα υλικά το χρωματικό φάσμα. Όταν το υλικό δεν είναι εκλεκτό, το χρώμα εμφανίζεται σε βαθμίδες. Δηλαδή αν το υλικό δεν είναι το καλύτερο θα παρατηρήσετε ενδεικτικά μερικά αδύνατα σημεία:

  1. όπου υπάρχει ποικιλία χρωματικών τόνων και πέρασμα από ένα τόνο σε άλλο (ντεγκαραντέ), βλέπετε κάτι σα σκαλοπάτια.
  2. οι σκοτεινές αποχρώσεις και οι διαβαθμίσεις του μαύρου, μπορεί να ισοπεδώνονται σε κάτι μαυρο-γκρί ή σκούρο μελιντζανί-μαύρο.
  3. τα κόκκινα χάνονται ή γλυστράνε σε πορτοκαλί και καφέ
  4. στις αποχρώσεις του δέρματος βλέπετε κόκκους και δεν αποδίδεται ρεαλιστικά.

Και τα παραπάνω είναι μόνο μερικές διολισθήσεις. Είναι μερικά από τα σημεία που παρατηρούνται. Βλέπετε, ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα, και γι αυτό τα έχουμε αποφύγει επιλέγοντας υλικό καμβά με επίστρωση που δέχεται και εμφανίζει όλες τις αποχρώσεις.

Ωστόσο η τελειοποίηση που έχουμε επιτύχει οφείλεται, εκτός από το υλικό του καμβά μας, και στα μελάνια που χρησιμοποιούμε (όπως θα μπορέσετε να δείτε παρακάτω).

η Ευκρίνεια


Η ευκρίνεια είναι η απόδοση της λεπτομέρειας και η αποφυγή του κόκκου. Η εικόνα (κάθε εικόνα) είναι κατασκευασμένη από διαδοχικά στοιχεία (τελείες ας πούμε). Όταν αυτές είναι αρκετά μικρές και σωστά τοποθετημένες το μάτι αρχίζει να μην τις αντιλαμβάνεται σα μεμονωμένα στοιχεία, αλλά σαν ένα εννιαίο σύνολο. Ίσως σκέφτεστε ότι αρκούν πολλά-πολλά μικρά στοιχεία/τελείες για να φτιάξουμε μια λεπτομερή και όμορφη εικόνα. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό...

Η σωστή ευκρίνεια φτιάχνεται από τρία βασικά ζητήματα:

  • Το μέγεθος του κόκκου
  • Τη χρωματική λεπτομέρεια
  • Την οργανωμένη τοποθέτηση και ταξινόμηση των κόκκων της εικόνας.

*Υπάρχουν κι άλλα που η ειδική γραφιστική μας ομάδα λαμβάνει υπόψη. Σας αναφέραμε όμως τα βασικότερα.

Για το μέγεθος του κόκκου και τον τρόπο που αυτός οργανώνεται, φροντίζει ο εξοπλισμός μας. Διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας εκτυπωτικά μηχανήματα, με αισθητήρες, και ακροφύσια κεφαλής που παράγουν εξαιρετικά μικρή σταγόνα (το μέγεθος της σταγόνας μετριέται σε κλασμα εκατομμυριοστού του λίτρου). Η τεχνολογία αυτή, τηρεί διεθνή standards, και είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να βρεθεί σε ατελιέ και εκλεκτά κέντρα εκτύπωσης σε ευρωπαϊκές χώρες, ή στην Αμερική.

Στο σημείο αυτό διαφαίνεται ήδη, πόσο καθολική είναι η σωστή οργάνωση για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν αρκεί μόνο του ούτε το καλύτερο υλικό, αλλά ούτε και ο καλύτερος εξοπλισμός. Χρειάζεται ο συνδυασμός τους. Γιατί αν δεν έχουμε το καλύτερο υλικό χάνουμε τη χρωματική λεπτομέρεια (που όπως θα δείτε συμπληρώνεται και από το μελάνι). Η χρωματική λεπτομέρεια, όταν είναι σωστή, βαθειά, και ισορροπημένη, γλυκαίνει και εξομαλύνει την παράθεση των κόκκων. Ο μικρός κόκκος, μαζί με τη σωστή παράθεση, μαζί με το ομαλό χρώμα φέρνει το κατάλληλο αποτέλεσμα για το μάτι.

Από μόνος του ένας πολύ μικρός κόκκος, ή μια πολύ μικρή σταγόνα δε θα μπορούσε να δουλέψει πάνω σε ένα πορώδες υλικό όπως ο καμβάς. Αυτό το δοκιμάσαμε και το επαληθεύσαμε με έρευνες πάνω σε διαφορετικά υλικά καμβάδων. Τελικά καταλήξαμε σε συγκεκριμένους συνδυασμούς, για νπαετύχουμε τη μέγιστη απόδοση.

Γι αυτό, μπορούμε να αποδίδουμε και έργα ζωγράφων αλλά και φωτογραφίες σε καμβά, με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

το Μελάνι


Οπωσδήποτε, το μελάνι είναι σημαντικότατο για τη σωστή απόδοση των χρωμάτων. Το μελάνι είναι από μόνο του μια επιστήμη και μια φιλοσοφία στον τρόπο εκτύπωσης. Είναι αλληλένδετο με το υλικό. Είναι το στοιχζείο που συμπληρώνει τη χημεία (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Όπως και στα χρώματα, υπάρχουν μελάνια νερού ή μελάνια με χημικούς δiαλύτες (solvents). Του νερού, είναι τα πιο ακριβά αλλά και αυτά που αποδίδουν το καλύτερο χρώμα. Και όταν λέμε καλύτερο εννοούμε ένταση και καθαρότητα σε όλο το χρωματικό φάσμα (gamut). Του νερού απαιτούν και καλύτερο καμβά για να μπορεί να τα δεχτεί σωστά.

Η πρόκληση, ήταν για εμάς, να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να έχουμε τη μέγιστη απόδοση, και να διατηρήσουμε τις τιμές σε χαμηλά και οικονομικά επίπεδα. Αυτό ακριβώς επιτύχαμε: Μέγιστη απόδοση και ποιότητα στην καλύτερη τιμή! Τα μελάνια μας είναι ότι ακριβώς χρειάζονται οι ποιοτικές καλλιτεχνικές εκτυπώσεις. Μαζί με τον καμβά μας, τον εξοπλισμό και το ειδικευμένο προσωπικό που έχουμε, διατηρούμε το καλύτερο ατελιέ καλλιτεχνικής εκτύπωσης για εικαστική διακόσμηση.

 


το Μελάνι, Οικολογική Επιλογή

το Μελάνι, Οικολογική Επιλογή

Όπως αναφέραμε, τα μελάνια μας είναι νερού και όχι διαλύτη. Ο διαλύτης στα μελάνια είναι μια εύκολη και φτηνή επιλογή, με αναγκαστικές παραχωρήσεις στην αισθητική. Οι παραχωρήσεις όμως αφορούν και στη φιλικότητα προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το μελάνι είναι ένα χημικό υλικό, και τα συστατικά του είναι τέτοια που το κάνουν λιγότερο ή περισσότερο φιλικό. Τα solvent μελάνια, για να επεκταθούν και στη χρήση τους μέσα σε κλειστούς χώρους και να εναρμονιστούν όσο γίνεται σε περιβαντολογικές οδηγίες, έγιναν eco-solvent. Ωστόσο, όπως για την κίνηση των οχημάτων η βενζίνη έστω και αμόλυβδη, θα είναι παντα πιο ρυπογόνα από την ηλεκτρική ενέργεια ή το υδρογόνο, έτσι και τα μελάνια διαλύτη (solvent), δε συγκρίνονται σε οικολογικό προφιλ με τα μελάνια νερού.

Με την επιλογή μας έχουμε σίγουρα το καλύτερο χρώμα, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και την πιο αγνή επιλογή, για τοποθέτηση μέσα στο σπίτι, στο γραφείο και γενικά στο χώρο όπου κινείται ο άνθρωπος. Αγκαλιάστε λοιπόν τα έργα μας. Το αξίζουν όπως κι εσείς αξίζετε το καλύτερο

Συμπληρώστε την ενημέρωση σας γύρω από τα κάδρα σε καμβά διαβάζοντας κι άλλα σχετικά: