Επεξεργασίες


Επίστρωση του καμβά με καλλιτεχνικά βερνίκια

Ο καμβάς που χρησιμοποιούμε είναι πρώτης ποιότητας. Η εκτύπωση γίνεται με τα καλύτερα μελάνια προσανατολισμένα στην καλλιτεχνική και artistic απεικόνιση. Ωστόσο παρόλο που ακόμη και σε αυτό το βασικό στάδιο έχετε ένα ανώτερο προϊόν, μπορούμε και σας προσφέρουμε το κάτι παραπάνω για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας.

Επίστρωση του καμβά
με καλλιτεχνικά βερνίκια

Πάνω στον καμβά που έχει εκτυπωθεί εφαρμόζουμε το λείο βερνίκι. Ένα ειδικό υλικό που έχει σα σκοπό του να δώσει πρόσθετη προστασία στον καμβά. Το ντελικάτο και λεπτό φιλμ απλώνεται με το χέρι πάνω στην επιφάνεια του καμβά. Το αποτέλεσμα είναι παραπάνω προστασία, από τις περιβαντολογικές συνθηκες, τον καπνό, τη σκόνη και την υγρασία. Ο πίνακας καθαρίζεται πιο εύκολα, και προστατεύεται από τις μικρο αμυχές. Ταυτόχρονα ανεβαίνει ελαφρά ο χρωματικός του τόνος (contrast) και βγάζει μια αυξημένη αίσθηση βάθους.

Καλλιτεχνικά λάδια πολλαπλών στρώσεων με effect πινελιάς (ελαιοτυπία)

Η απώτατη έκπληξη. Η ζωγραφική προσέγγιση του πίνακα. Ακολουθείστε μας στο εργαστήριο μας για να γνωρίσετε τα βρνίκια με το effect πινελιάς. Ο καμβάς, τοποθετείται σε κεκλιμένη επιφάνεια. Ο τεχνίτης εξειδικευμένος να εκτελεί μια καλλιτεχνική εργασία στο χέρι, αναλαμβάνει την εφαρμογή πολλαπλών διαδοχικών στρώσεων βερνικιών. Σε ένα χώρο καθαρό από σκόνη, με τον κατάλληλο φωτισμό, ξεκινάει μια χειροποίητη εργασία που θα προσδώσει άλλη διάσταση στον πίνακα. Καθώς εφαρμόζονται οι στρώσεις, ανοίγεται το πεδίο ώστε με ειδικά πινέλα, να δημιουργηθεί το απαλό effect της πινελιάς. Χρειάζονται αρκετές φάσεις στην εργασία. Πρέπει κάποιες στρώσεις να στερεοποιηθούν πριν έρθουν οι επόμενες. Τελικά η επιφάνεια γίνεται δεκτική να αποδώσει τα ίχνη της πινελιάς. Απαλό effect που ακολουθεί τις αρχικές γραμμές του ζωγράφου. Το effect της ελαιοτυπίας προσφέρει στην προστασία του πίνακα, αλλά επιπλέον αναδεικνύει ακόμη περισσότερο και τον καλλιτεχνικό του τόνο.

 


Επικάλυψη της αφίσας με μεμβράνη

Όταν επιλέγετε ένα θέμα αφίσας και αποφασίζετε το κορνιζάρισμά του υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές για την τελική κορνίζα. Εμείς εμπλουτίζουμε αυτές τις επιλογές με σκοπό να σας προσφέρουμε: α) Ασφάλεια και β) Ομορφιά.

Η επιλογή μεμβράνης σημαίνει κάποια ειδικά βήματα επεξεργασίας. Ας τα δούμε εν συντομία. Παίρνουμε την αφίσα που επιλέξατε και την τοποθετούμε πάνω σε μια πλάτη MDF. Η πλάτη αυτή έχει πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Πριν βάλουμε πάνω της την αφίσα εφαρμόζουμε μια ειδική κόλλα. Στο σετ ΑΦΙΣΑ + ΠΛΑΤΗ MDF βάζουμε τη μεβράνη. Η μεμβράνη αυτή φέρει ειδική κόλλα. Έχουμε καταλλήξει τελικά να έχουμε τρια υλικά: ΜΕΜΒΡΑΝΗ + ΑΦΙΣΑ + ΠΛΑΤΗ. Το τελικό αυτό σύνολο τοποθετείται σε ειδική πρέσσα όπου συμπιέζεται ενώ ταυτόχρονα θερμαίνεται σε συνθήκες κενού αέρος. Τελικά προκύπτει μια επιφάνεια, με την αφίσα πλήρως προστατευμένη. Μετωπικά έχει τη μεμβράνη. Πίσω της έχει την πλάτη ενσωματωμένη.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί πλέον να κορνιζαριστεί κανονικότατα. Και τώρα πια έχει ορισμένα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

  1. Σαν κατασκευή είναι πολυ πιο ελαφριά οπότε η κορνίζα δέχεται μικρότερο φορτίο.
  2. Είναι πολύ πιο ασφαλής γιατί δεν έχει τζάμι άρα δεν υπαρχει κίνδυνος θραύσης.
  3. Η αφίσα επειδή έχει επικόλληση και είναι σταθερή δε θα ζαρώσει με το πέρασμα του χρόνου.
  4. Η αφίσα προστατεύεται στεγανά από την υγρασία και τη σκόνη.
  5. Το κάδρο καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα.

 


Είδη επικάλυψης

Ματ

Έχει υφή ματ, αφηνει να αναδειχτεί η φυσικότητα της αφίσας και είναι ιδανική για χώρους με έντονο και πολυκατευθυντικό φωτισμό, αφού καταπνίγει τις ανακλάσεις.

Υφή καμβά (λινό)

Αναδυκνείει τον καλλιτεχνικό τόνο. Αν και το κάδρο αποτελείται από μια κανονική αφίσα, κι όχι από καλλιτεχνικό καμβά, μπορείτε να της προσδώσετε την επιζητούμενη αίγλη. Μπορείτε να έχετε την επιφανειακή αίσθηση του καμβά σε μια κορνίζα που θα έχει την αντοχή της επικάλυψης με μεμβράνη. Ταυτόχρονα θα προστατευεται από την υγρασία, το ζάρωμα, τη σκόνη, θα είναι ανθεκτική, ασφαλής από θραύση, αλλά και ταυτόχρονα θα έχει την απαλή υφή του καμβά.

Γυαλιστερή

Τονίζει ταχρώματα, αυξάνει την έντασή τους και το contrast. Ιδανική για να προβάλλετε το θέμα και για τοποθέτηση σε απαλό φωτισμό ή σε βιτρίνα.

 


Επιλογή τζαμιών ματ ή κανονικό (γυαλιστερό) για τις αφίσες

Το κλασσικό κορνιζάρισμα. Άψογα φινιρισμένη, με απόλυτη συναρμογή των γωνιών, η κορνίζα σας μπορεί να έχει το κανονικό γυαλιστερό τζάμι ή το ματ. Το τζάμι στην κορνίζα, προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσετε αν θέλετε και χάρτινο πασπαρτού. Το κλασσικό που είναι πάντα ελκυστικό και πάντα στη μόδα, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Η κορνίζα με τζάμι είναι αυτή που σας προσφέρει την πινελιά του κλασσικού και τη δυνατότητα τοποθέτησης χάρτινου πασπαρτού. Το χάρτινο πασπαρτού είναι η μαγική προσθήκη που γλυκαίνει την κορνίζα σας. Στην ιστοσελίδα μας, έχουμε ενσωματώσει τη δυνατότητα επιλογής πασπαρτού. Φτιάξτε τη δική σας μοναδική κορνίζα με όποιο τρόπο επιθυμείτε!