Επεξεργασίες σε καμβά

Για τους πίνακές μας, εδώ στην ARTIVITY εκτελούμε πρόσθετες επεξεργασίες στον καμβά, με σκοπό την αναβάθμιση και την βελτίωση της αντοχής ενός έργου. Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάτι παραπάνω με γνώμονα την καλαισθησία. Οι επεξεργασίες για τον καμβά είναι δύο μορφών:
*(Όλα τα υλικά που αναφέρονται παρακάτω είναι εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς επικίνδυνα και πτητικά χημικά. Γιατί έχουν σαν βάσει το νερό).

Λαδοτυπία

Λέγεται και effect πινελιάς ή “ελαιοτυπία”. Αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις καλλιτεχνικού βερνικιού, που γίνονται στο ήδη εκτυπωμένο έργο. Η λαδοτυπία ARTIVITY είναι μοναδική, γιατί συνδυάζει τρία χαρακτηριστικά που δεν θα συναντήσετε ταυτόχρονα:

1. Η καλύτερη ποιότητα του καλλιτεχνικού βερνικιού. Ευρωπαϊκής προέλευσης, και είδος που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι σήμερα ακόμη και στα χειροποίητα δικά τους έργα. Με κάτι παραπάνω όμως. Ειδική επεξεργασία της πάστας του βερνικιού ώστε να ταιριάζει στον επιλεγμένο βαμβακερό καμβά της ψηφιακής εκτύπωσης.

2. Χειροποίητη εφαρμογή με εμπειρία 25 χρόνων. Σεβασμός στην θεματολογία του έργου και προσοχή σε όλη την διαδικασία. Κάθε έργο φροντίζεται ξεχωριστά, ελέγχεται ποιοτικά και αξιολογείται πριν την αποστολή, ώστε να είναι σίγουρο το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

3. Χρωματικό υπόστρωμα που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Όταν πρόκειται ένα πίνακα να τον περάσουμε με βερνίκια, παίρνει ιδιαίτερη σημασία το χρώμα. Έχουμε επεξεργαστεί κάθε μας έργο προσεκτικά πριν εκτυπωθεί, Αποδίδουμε το χρώμα κατά τρόπο που δεν αποκλίνουμε από το πραγματικό (όταν αναφερόμαστε σε αντίγραφα). Όταν υπάρχει επέμβαση προς χάρη της εμφάνισης αυτό γίνεται με σεβασμό στη θεματολογία. Οι ειδικοί μας έχουν αξιολογήσει την εμφάνιση στην οθόνη ώστε να επιτευχθεί η παραστατικότερη απεικόνιση και να λάβετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η λαδοτυπία δεν πρέπει να αλλοιώνει τα χρώματα. Αυτό το εγγυόμαστε.

Το πάχος της λαδοτυπίας είναι μερικά δέκατα του χιλιοστού. Το effect πινελιάς που δημιουργείται είναι πολύ απαλό, δεν επηρεάζει την αρχική φύση του έργου. Αλλά εκτός από την αισθητική του αναβάθμιση, προσφέρει και ιδιαίτερη προστασία. Η λαδοτυπία είναι πολύ ανθεκτική στις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η σκόνη, υγρασία, ηλιακό φως. Γι’ αυτό προσθέτει αντοχή συνολικά στο αγαπημένο σας κάδρο.

Λείο βερνίκι

Η επικάλυψη με λείο βερνίκι, είναι μια διαδικασία που σκοπεί να αυξήσει την αντοχή και την ένταση των χρωμάτων του πίνακα. Είναι μονή στρώση ειδικού λεπτού βερνικιού, συμβατού με την βαμβακερή υφή του καμβά. Προτείνεται σε χώρους με σκόνη, υγρασία, αλλά και για εικόνες που είναι φωτογραφικές, δηλαδή φωτογραφίες που τις αποδίδουμε σε καμβά.

Η εφαρμογή γίνεται από έμπειρο προσωπικό, όπως ακριβώς και η λαδοτυπία, με την ίδια προσοχή κι επιμέλεια.

Το λείο βερνίκι, αποτελεί την μέση λύση αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης της αντοχής του κάδρου σας.